Onderhoud epoxyvloer

Veel mensen die ervoor gekozen hebben om een epoxyvloer aan te leggen komen er na een tijdje achter dat de vloer op meerdere plekken kleine krasjes heeft. Bij een epoxyvloer is het belangrijk de vloer gedurende het jaar meerdere keren te onderhouden, het is geen arbeidsintensief onderhoud maar het is wel belangrijk om het met het verstrijken van de tijd goed bij te houden.

Wat is de beste manier om de vloer te onderhouden?

Een vloer van epoxy is over het algemeen redelijk makkelijk te onderhouden. Wanneer je regelmatig schoonmaakt dan is het vrij simpel om de vloer in goede conditie te houden. Als je de vloer gaat schoonmaken is vaak een simpele mix van water en zeep de makkelijke en ideale oplossing om de vloer netjes en schoon te maken. Maak de vloer regelmatig schoon en pas vooral op voor kleine objecten zoals steentjes van buiten, of zand. Dit is het voornaamste risico wanneer je een epoxy vloer hebt.

Wanneer je een stappenplan zou moeten volgen voor het schoonmaken van jouw epoxyvloer is het belangrijk om eerst al het kleine vuil te verwijderen met een bezem of een stofzuiger. Vervolgens kun je de vloer reinigen met een microvezel mop, en dit kan je in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel aanbrengen op de vloer. Wanneer de vloer nog niet helemaal opgedroogd is kun je het beste de vloer nog niet betreden.

Wat kost een epoxyvloer precies?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een gietvloerbedrijf die jou het beste kan helpen. Gratis en vrijblijvend.