Opbouw epoxyvloer

Ben je geïnteresseerd in een epoxyvloer maar ben je benieuwd waar de vloer nou precies uit opgemaakt is? Epoxyvloeren bestaan uit verschillende lagen en iedere laag is weer anders. Het is goed om te weten hoe de vloer precies in elkaar zit zodat je goed weet waar je aan toe bent. Voor het aanleggen van de vloer zijn er bepaalde aspecten waar je op moet letten, in dit artikel gaan wij kijken naar de verschillende lagen van een epoxyvloer, zodat jij precies weet waar jij aan toe bent.

De ondervloer

Het belangrijkste wanneer je een vloer aanlegt is zorgen dat de ondervloer goed neergelegd wordt. De ondervloer is het belangrijkste onderdeel van de epoxyvloer omdat hier de gehele vloer op steunt. Wanneer de ondervloer niet geheel recht ligt is het mogelijk dat de vloer na een bepaalde tijd scheuren gaat vertonen. Doordat het epoxy bijzonder hard wordt is het gevaarlijk voor de vloer als de ondervloer niet goed ligt. Beton is bijvoorbeeld een goed materiaal aangezien het sterk is en goed de vloer erboven kan dragen.

Sommige mensen zijn op zoek naar alternatieve materialen die je als ondervloer kunt gebruiken, zo wordt er soms ge├źxperimenteerd met bijvoorbeeld linoleum of marmoleum, maar het gebruik van deze materialen raden wij stuk voor stuk af. Het materiaal is te zwak en biedt geen ideale hechting aan de lagen die hier bovenop komen. Daardoor is het geen goed idee om dit soort materialen te gebruiken als onderlaag voor jouw vloer. Wanneer je op zoek bent naar een ideaal materiaal voor jouw vloer kun je het beste beton, natuursteen, een tegelvloer of hout gebruiken.

Wat kost een epoxyvloer precies?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een gietvloerbedrijf die jou het beste kan helpen. Gratis en vrijblijvend.