Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxyvloer-info.nl Onafhankelijk advies over epoxyvloeren!
Epoxyvloer-info.nl

Kosten epoxy vloer

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om voor een vloer van het materiaal epoxy te gaan, of hierover nadenkt, is het belangrijk om goed te kijken naar alle verschillende stappen die er in het proces zitten. Je wilt tenslotte weten waar je aan toe bent en zeker weten dat jij goed op de hoogte bent van alle stappen die genomen moeten worden om jouw vloer aan te leggen. Daarnaast is het goed om de voor- en nadelen van het materiaal nog één keer door te nemen, zodat je jouw beslissing kunt bevestigen. Wij gaan jou in dit artikel daarbij helpen.

Wat zijn de voordelen van epoxyvloeren?

Een epoxy gietvloer is een vloer die bestaat uit verschillende lagen van enkele millimeters dikte. De vloer is over het algemeen bijzonder hard, en kan daardoor goed tegen een stootje of tegen zware materialen. Deze functie leent zich bijzonder goed voor bijvoorbeeld garages en werkplaatsen, zo weet je zeker dat je een kwalitatieve vloer hebt die jarenlang mee zal gaan. Een epoxyvloer is zelfs harder dan beton, dit is iets wat veel mensen niet verwachten en de resistentie tegen stofjes zoals zuren en andere chemicaliën laat alleen nog maar meer zien dat een epoxyvloer wel tegen het één en ander bestendig is.

De vloer is buiten al deze karakteristieke eigenschappen ook nog eens bijzonder makkelijk om te reinigen, de stof zelf is goed schoon te maken en dit zorgt ervoor dat je qua onderhoud weinig tijd kwijt bent aan een epoxy vloer. Eén van de leuke opties van een epoxyvloer is ook het feit dat het mogelijk is om bijvoorbeeld jouw bedrijfslogo in de vloer te laten drukken, vooral voor een showroom kan dit een leuke en mooie toevoeging zijn aan de werkplek.

Soort gietvloer Dikte Prijs per vierkante meter (m2) Verwarmen?
Epoxyvloer 2 tot 6 mm €60 euro tot €140 euro Niet mogelijk

En de nadelen van een epoxyvloer?

De nadelen van een epoxyvloer richten zich vooral op het gebruik in een huis, voor bijvoorbeeld een woon- of slaapkamer. Eén van de grootste nadelen voor dit soort vloer is toch wel het feit dat het onmogelijk is om er een vloerverwarming in aan te leggen.

Vloerverwarming wordt de laatste tijd aanzienlijk populairder onder verschillende Nederlanders en het feit dat dit niet mogelijk is sluit het gebruik van een epoxyvloer voor veel verschillende mensen al volledig uit. Dit komt door het materiaal waarbij er geen sprake is van geleiding van de warmte, en ook is het niet mogelijk om de elementen erin aan te brengen. Doordat de vloer zo hard is kan het ook zo zijn dat wanneer de ondervloer niet goed stabiel is er scheuren in de epoxyvloer kunnen komen.

Daarom is het belangrijk om dit altijd goed te checken vooraf, de aanlegger van de vloer zal dit hoogstwaarschijnlijk ook doen maar het is handig om het zelf in gedachten te houden. Eén van nadelen die je ook vooral in huis belangrijk vindt is de snelheid waarmee krasjes aangebracht worden in de vloer, vooral krasjes door kleine objecten zoals zand en steentjes kunnen de vloer flink beschadigen en dat is nooit de bedoeling. Voor een garage of werkplaats is dit bijvoorbeeld totaal geen probleem en dan valt het nadeel weer enigszins weg. Tot slot is de vloer over het algemeen koud, dit heeft te maken met de slechte geleiding en het feit dat er geen vloerverwarming in kan, waardoor het ongeveer hetzelfde aan kan voelen als een tegelvloer.

Waar moet ik aan denken qua kosten bij een epoxyvloer?

Een epoxyvloer is gemiddeld wat duurder dan bijvoorbeeld een normale gepolierde betonvloer, je moet bij de kosten van een epoxyvloer al gauw denken aan zo’n €60 per vierkante meter. Dit kan zelfs nog oplopen tot rond de €140 aangezien je bijzonder veel mogelijkheden hebt wanneer het aankomt op de afwerking van de vloer. Eén van de voordelen van epoxy is wel dat je over het algemeen geen dikke vloer hoeft te leggen, dat zorgt er weer voor dat niet de hele vloer opengebroken hoeft te worden. Dat bespaart uiteraard weer een goede hoeveelheid arbeidstijd waar je anders voor zou betalen.

Naast de afwerking is het ook belangrijk hoeveel hoeken er in de kamer zitten, bij een simpele kamer met vier hoeken zijn de kosten een stuk lager dan wanneer er bepaalde vormen gemaakt moeten worden langs de rand.

Het plaatsen van de vloer

Het plaatsen van een epoxyvloer verloopt in enkele stappen. De eerste stap richt zich vooral op de ondervloer waar de epoxylaag op komt te rusten. Deze moet goed gelijk zijn en eveneens in goede conditie verkeren zodat de epoxylaag goed stabiel ligt. Bovenop deze laag wordt vervolgens de zogenaamde schraaplaag geplaatst, dit is ook al van epoxy gemaakt en deze laag zorgt voor de verbinding tussen de ondervloer en de bovenste laag van de vloer. Het doel van deze laag is om eventuele ongelijkheden recht te trekken en zo de toplaag optimaal te ondersteunen. Nadat dit allemaal goed gebeurd is wordt het tijd om de bovenste laag, de giet laag aan te leggen. Als deze laag aangebracht is wordt er nog een onzichtbare toplaag aangebracht, deze moet de vloer zoveel mogelijk tegen krassen en eventuele verkleuringen beschermen.

Een epoxyvloer is over het algemeen iets duurder dan enkele andere vloeren per vierkante meter, alleen een polyurethaan vloer is duurder per vierkante meter. Het leggen van de vloer is echter wel minder arbeidsintensief dan het plaatsen van bepaalde andere materialen. Daardoor trekt het de kosten min of meer gelijk. Net als bij andere vloeren is het ook bij een epoxyvloer mogelijk om met een grotere afname een lagere prijs per vierkante meter te verkrijgen. Dit is uiteraard altijd handig om gebruik van te maken.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkend specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten