Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxyvloer-info.nl Onafhankelijk advies over epoxyvloeren!
Epoxyvloer-info.nl

Verschil PU en epoxy

Twee van de opkomende materialen voor vloeren in huis, polyurethaan en epoxy. De materialen lijken beide redelijk op elkaar en daardoor is het voor veel mensen dan ook lastig om precies onderscheid te maken tussen de twee. Dit zorgt ervoor dat het nogal warrig kan worden en mensen het lastig kunnen hebben wanneer zij de twee willen vergelijken. Om daarbij te helpen is dit artikel opgesteld, zodat jij precies weet welk van de twee welke is.

Epoxy

Een epoxyvloer bestaat uit één van de hardste materialen die er beschikbaar is. Dit materiaal is daardoor ook vooral te zien in bijvoorbeeld showrooms, werkplaatsen, garages en laboratoria. Het kan bijzonder veel gewicht dragen en is ook bestendig tegen druk van veel zware objecten. In een normaal huis is epoxy echter iets minder praktisch, vooral wanneer het aankomt op bijvoorbeeld een woon- of slaapkamer. Een epoxyvloer is namelijk onmogelijk te verwarmen via vloerverwarming, en zoals je wel begrijpt is dat in een slaap- of woonkamer wel fijn. Dit is dan ook een groot nadeel van epoxyvloeren, en één van de grootste redenen dat mensen toch voor een vloer van polyurethaan kiezen. Epoxy is wel een stuk flexibeler qua afwerking, het is mogelijk om er bijvoorbeeld een glimmende afwerking op te plaatsen, maar ook een matte afwerking.

Polyurethaan

Een vloer van polyurethaan, ook wel een pu vloer genoemd, wordt gezien als het iets betere alternatief voor een epoxyvloer wanneer het op woonruimtes aankomt. Qua uiterlijk lijken de twee vloeren aardig op elkaar, bij een pu vloer is de mogelijkheid tot afwerkingen wat minder klein, maar het is wel mogelijk om de vloer te verwarmen. Naast dit duidelijke voordeel maakt een vloer van pu een stuk minder geluid bij contact, en in een woon- of slaapkamer kan dit toch wel zijn voordelen hebben.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkend specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten