Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxyvloer-info.nl Onafhankelijk advies over epoxyvloeren!
Epoxyvloer-info.nl

ESD vloer

ESD staat voor Electro Static Discharge en is speciaal van toepassing in ruimtes waar elektrostatische ontlading moet worden vermeden. Dit doet het door als een geleider te functioneren en de elektrische deeltjes afvoert naar de aarde. Situaties waar dit noodzakelijk is, kunnen zijn een operatiezaal of een productiefaciliteit waar veel gebruik wordt gemaakt van computers en andere apparatuur. Maar ook opslagplaatsen met gevoelige stoffen en montagezalen hebben hier voordeel aan. Waar bestaat een antistatische ESD vloer uit en hoe werkt dit precies?

De functie van een ESD vloer

ESD vloeren beschermen apparaten en mensen van elektrische schokken en verminderen dus kortsluitingen, het doorbranden van zekeringen en andere elektronische problemen. Omdat het een gietvloer is, op basis van of epoxy- of polyurethaanhars, is het sterk, naadloos en daarom goed schoon te houden. ESD vloeren worden dus niet veel toegepast bij particulieren en moeten worden aangelegd door een gecertificeerd bedrijf.

Hoe werkt een ESD vloer?

ESD vloeren bestaan meestal uit hars dat wordt bedekt et een koolstof houdende toplaag. Deze toplaag zorgt voor de geleiding van de stroom. Nieuwere ESD vloeren hebben echter een andere samenstelling waar polymeer aan is toegevoegd. Dit zorgt voor een gelijkmatigere weerstand. In vloeren op basis van alleen koolstof kunnen nog steeds plaatselijke spanningsvelden ontstaan.

De kenmerken van een ESD vloer

Naast de elektrostatische ontlading, heeft een ESD vloer ook andere voordelen. Omdat het een gietvloer is, kan het worden aangelegd in verschillende kleuren en uitvoeringen. Ook is het erg sterk, zodat zware belasting geen probleem is. Het is waterdicht, stofvrij (erg belangrijk bij de aanwezigheid van elektrische apparaten), naadloos en daardoor zeer onderhoudsvriendelijk. Een ESD vloer, net als elke andere gietvloer, kan tientallen jaren meegaan en dus de mensen en apparaten beschermen van elektrische ontladingen. Ook is het zuur- en alkalibestendig. Vele redenen dus om in bepaalde situaties over te gaan tot het aanleggen van een ESD vloer.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkend specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten