Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxyvloer-info.nl Onafhankelijk advies over epoxyvloeren!
Epoxyvloer-info.nl

Nadelen epoxyvloer

De toenemende populariteit van de epoxyvloer in de recente jaren zorgt ervoor dat steeds meer mensen interesse krijgen in een vloer van dit materiaal. Als jouw interesse ook gewekt is in vloer van dit materiaal is het wel belangrijk om te kijken of het wel goed bij jou past. Er zijn namelijk enkele nadelen aan een epoxyvloer die belangrijk zijn om vooraf te weten, aangezien er een aantal nadelen bijzitten die jouw mening weleens goed kunnen veranderen.

Geen vloerverwarming

Je leest het goed, bij een vloer van epoxy is het op geen enkele manier mogelijk om een vloerverwarming aan te leggen. Het materiaal geleidt geen warmte en het is ook niet mogelijk om de verwarmingselementen op een andere manier erin aan te brengen. Dit is één van de grootste nadelen waardoor veel mensen moeten afhaken om een vloer van epoxy aan te leggen.

Snel kleine krasjes

Het materiaal epoxy is niet snel te bekrassen door grote zware objecten, daarom wordt het vaak gezien in loodsen of magazijnen. Aan de andere kant van het spectrum wordt het echter weer redelijk snel bekrast door bijvoorbeeld zandkorrels of kleine steentjes die onder iemands schoen vastzitten. Dit kan met een beetje wrijving voor flinke krassen zorgen waar je als eigenaar van de vloer niet bijzonder gelukkig van wordt.

Vloer is van zichzelf koud

Het materiaal staat in verbinding met de grond, en is over het algemeen niet makkelijk op te warmen. Dit zorgt ervoor dat de vloer van zichzelf bijzonder koud is. Net als een vloer met tegels kan dit nogal onaangenaam zijn om met blote voeten op te lopen en dit valt ook onder de grootste redenen waarom mensen voor een alternatief materiaal kiezen.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkend specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten