Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxyvloer-info.nl Onafhankelijk advies over epoxyvloeren!
Epoxyvloer-info.nl

Voordelen epoxyvloer

Twijfel jij over het materiaal wat jij moet gebruiken voor de vloer die jij binnenkort wilt gaan leggen? Je bent zeker niet de enige en de afgelopen jaren is er een toename in enkele materialen die vroeger niet beschikbaar waren, of simpelweg niet gebruikt werden voor normale huizen. Een vloer van bijvoorbeeld epoxy of polyurethaan werd voorheen vrijwel alleen maar in winkels of magazijnen gebruikt, tegenwoordig zie je ze echter ook steeds meer in gewone huishouden en hier zitten zeker zo zijn voordelen aan verbonden. Maar welke vraag je jezelf dan af?

Veel manieren aanpasbaar

Een vloer van epoxy is bijna geheel naar wens aan te passen, zo krijg je als klant de mogelijkheid om uit verschillende opties en afwerkingen te kiezen. Op deze manier kun je voor een matte look gaan, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om juist voor een glimmende of glanzende afwerking te gaan. Zo is er bijzonder veel mogelijk om de vloer naar jouw persoonlijke voorkeur aan te passen.

Bestand tegen alle soorten vloeistof

Eén van de grote voordelen van de stof epoxy is het feit dat het zo goed tegen allerlei verschillende vloeistoffen kan. Zelfs bepaalde zuren en chemicaliën zijn geen bedreiging voor de vloer en dat zorgt ervoor dat de stof al jaren geliefd is in bijvoorbeeld laboratoria en farmaceutische instellingen. Ook al zal je in huis waarschijnlijk niet met gevaarlijke chemicaliën aan de slag gaan is de kans wel groot dat je hier zo nu en dan wat vloeistof zal knoeien. De epoxyvloer is volledig vloeistofdicht en er komt helemaal niets doorheen.

Niet alleen bestand tegen vloeistof, maar ook impacts

De vloer werd in het verleden vooral gebruikt voor winkels, magazijnen, en de eerdergenoemde laboratoria. Hier was het niet ongewoon dat er het een en ander op de grond viel, van vloeistof tot zwaardere materialen. Gelukkig is de epoxyvloer hier goed tegen opgewassen, en is er over het algemeen geen risico van schade wanneer er bijvoorbeeld een groot en zwaar object op de vloer valt. Dit is bijvoorbeeld wel anders met een houten vloer. Deze applicatie zorgt er dan ook voor dat een epoxyvloer goed bruikbaar is in bijvoorbeeld een garage of een werkplaats.

Makkelijk schoon te maken

Het materiaal waarvan epoxy gemaakt is zorgt ervoor dat de vloer bijzonder makkelijk en snel schoon te maken is. Vaak is alleen wat water en zeep meer dan voldoende en is de vloer binnen de kortste tijd helemaal schoon. Dit is uiteraard een aspect van epoxy waar mensen over het algemeen bijzonder blij mee zijn, en het zorgt voor een hygiënische en goed schoon te maken huiskamer.

Een epoxyvloer heeft duidelijk haar voordelen, sommige van deze voordelen spreken jou misschien wat minder aan dan de ander. Het is en blijft tenslotte een persoonlijk keuze voor wat voor materiaal jij kiest en daarom is het goed om naar de voordelen te kijken en te bepalen of zij jou genoeg aanspreken.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkend specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten