Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxyvloer-info.nl Onafhankelijk advies over epoxyvloeren!
Epoxyvloer-info.nl

Eigenschappen epoxy

Epoxyhars is een van de materialen die gebruikt kan worden in het aanleggen van een gietvloer. Het wordt vaak vergeleken met polyurethaanhars en deze hebben vele eigenschappen gemeen. Epoxy is een chemische hars dat bekend staat om zijn weerstand tegen chemicaliën en vloeistoffen en zijn hardheid. Hier kun je lezen over de eigenschappen van epoxyhars voor gebruik op de vloer en in welke situaties het kan worden toegepast.

Alles is mogelijk

Als je epoxyhars wilt gebruiken voor het leggen van een vloer, dan kom je al gauw bij gietvloeren uit. Deze vloeren worden in vloeibare vorm op de vloer gegoten waarna het uithardt en een naadloze egale vloer vormt. Dit heeft vele voordelen, vooral in relatie tot hygiëne, uiterlijk en onderhoud. Als je epoxyhars kiest dan vormt dit een van de lagen van je gietvloer. Je kunt het kopen in alle denkbare kleuren, met glitters, mat of glans en met een logo, motto of afbeelding erin verwerkt.

Epoxy is erg sterk

Epoxy gietvloeren staan bekend om hun hardheid. Daarom worden ze vaak toegepast in omgevingen waar ze veel moeten doorstaan. In fabriekshallen, parkeergarages en bedrijven bijvoorbeeld. Deze hardheid heeft ook nadelen, namelijk dat het makkelijk scheurt als de ondergrond niet stabiel is en dat het ook niet krasbestendig is. Toch kun je op een epoxyharsvloer zware gereedschappen laten vallen zonder dat deze zullen beschadigen. Om bovenstaande redenen vindt je epoxyhars vloeren dan ook vaak in industriële omgevingen en niet in woningen.

Epoxyhars is hygiënisch

Als laatste is epoxyhars erg hygiënisch. Het is zo hard dat het niet beschadigt als er water, zuren of chemicaliën op worden gemorst. Deze veeg je makkelijk op met een doekje of een dweil. Daarnaast is het daardoor ook zeer geschikt als je huisdieren hebt of allergisch bent voor huisstofmijt. Je kunt de haren makkelijk opzuigen, vlooien kunnen zich niet vestigen in de vloerbedekking en huisstofmijt heeft zo geen plek om eitjes te leggen. Wil je een strakke, moderne en makkelijke vloer, dan kan epoxyhars de oplossing zijn.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkend specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten