Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxyvloer-info.nl Onafhankelijk advies over epoxyvloeren!
Epoxyvloer-info.nl

Wat is epoxy?

Met de toenemende vraag van vloeren van verschillende nieuwe materialen vragen veel mensen zich af wat deze nieuwe materialen nou precies zijn. Uitstekende voorbeelden van deze zogenaamde ‘nieuwe’ materialen zijn epoxy en polyurethaan, maar waar deze vloeren nou precies van zijn gemaakt is voor veel mensen nog niet helemaal duidelijk. In dit artikel gaan wij er verder op in waar deze vloeren precies van gemaakt zijn en hoe het precies in elkaar zit.

Waar wordt epoxy voor gebruikt?

Epoxy heeft bijzonder veel doeleinden, ook zijn er veel verschillende soorten epoxy die allemaal weer hun eigen doeleinden hebben. Daarom is het lastig om te zeggen waar epoxy precies voor gebruikt kan worden. Enkele van de verschillende soorten epoxy die bestaan zijn bijvoorbeeld universele epoxy, winter epoxy, epoxy met een transparante coating, giethars en nog veel meer varianten. De afgelopen jaren is het gebruik van epoxy vooral toegenomen in verschillende vloeren. Eén van de locaties waar het vooral gebruikt wordt is in de vloeren van verschillende werkplaatsen, loodsen en garages. Het materiaal is hier bijzonder goed geschikt voor doordat het tegen grote hoeveelheden gewicht kan.

Wat is het verschil tussen epoxy en polyurethaan?

Epoxy en polyurethaan zijn allebei steeds populairder aan het worden, het is opvallend dat ze de laatste jaren steeds meer gebruikt worden voor de vloer in woon- of slaapkamers. De unieke eigenschappen die beide materialen bezitten zorgen ervoor dat ze traditionele materialen steeds vaker vervangen. Epoxy is een harder materiaal dan polyurethaan en kan beter tegen zware objecten. Polyurethaan is weer beter voor slaap- en woonkamer aangezien het beter is in warmte geleiden. Het is ook mogelijk om hier een vloerverwarming in aan te leggen, wat bij epoxy weer niet het geval is.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkend specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten