Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxyvloer-info.nl Onafhankelijk advies over epoxyvloeren!
Epoxyvloer-info.nl

Prijs per m2

Als je van plan bent een nieuwe gietvloer te laten leggen, dit kan zijn in je bedrijf of thuis, dan kun je een epoxyharsvloer overwegen. Deze vloeren hebben een groot aantal voordelen, kunnen worden gelegd in vele kleuren en motieven, en gaan daarnaast ook erg lang mee. Het prijskaartje voor een vloer van deze harssoort is lager dan bijvoorbeeld dat van een polyurethaanhars vloer. Hoeveel je gemiddeld betaalt lees je hier.

De prijs per vierkante meter

Bij gietvloeren geldt meestal dat de prijs per vierkante meter naar beneden gaat als het oppervlak groter wordt. Voor een nieuwe epoxyhars gietvloer betaal je, inclusief BTW en arbeidskosten, tot 50 vierkante meter gemiddeld €70 euro maar van 50 tot 100 vierkante meter gemiddeld €65. Heb je een oppervlak dat tussen de 100 en 150 vierkante meter is, dan ben je gemiddeld €60 kwijt en daarboven €55 euro.

Een gietvloer aanbrengen

Gietvloeren worden aangebracht in vloeibare vorm en zo op de ondergrond gegoten. Er zijn vaak meerdere lagen nodig, die elk volledig moeten drogen, waardoor dit enkele dagen in beslag kan nemen. Het is dus vrij arbeidsintensief om gietvloeren aan te leggen, en daardoor zijn de gemiddelde prijzen ook hoger dan die van andere vloerbekleding. Hier staat wel tegenover dat ze langer meegaan. Je kunt rekenen op zeker 50 jaar.

De kenmerken van epoxyhars gietvloeren

Epoxyhars gietvloeren hebben een aantal kenmerken waardoor ze erg geschikt zijn in het bedrijfsleven. Zo zijn ze sterk en hard en kunnen ze een zware belasting goed weerstaan. Parkeergarages hebben om die reden vaak een epoxyvloer. Ook is het mogelijk om zware machines te plaatsen en zal de vloer niet beschadigen als je gereedschappen laat vallen of zuren en chemicaliën morst. Deze hardheid brengt ook nadelen met zich mee. De vloer kan makkelijk barsten als de ondergrond niet volledig egaal is en het is ook krasgevoelig. Om bovenstaande redenen wordt in woningen vaak voor polyurethaanhars gekozen, maar kun je bijvoorbeeld in je garage perfect gebruik maken van een epoxyvloer.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkend specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten