Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxyvloer-info.nl Onafhankelijk advies over epoxyvloeren!
Epoxyvloer-info.nl

Epoxyvloer woonkamer

Als je bezig bent een nieuwe vloer te zoeken voor je woonkamer, dan ben je vast gietvloeren tegengekomen. Gietvloeren worden in vloeibare staat op de vloer aangebracht, zodat ze een naadloze en dunne laag vormen. Er zijn verscheidene soorten gietvloer en een vloer van epoxyhars is hier één van. Dit type gietvloer wordt veel gebruikt in het bedrijfsleven, maar waar moet je rekening mee houden als je het in je woonkamer wilt aanleggen?

De kenmerken van epoxyhars

Er zijn bepaalde redenen waarom epoxyhars niet veel in woningen wordt toegepast. Het is namelijk erg hard, het kan veel geluid veroorzaken als je er overheen loopt en het is niet geschikt voor vloerverwarming. Toch is het een erg interessant materiaal, omdat het erg sterk is, goed tegen een stootje kan en in allerlei soorten patronen en kleuren kan worden gelegd. Je kunt ook zelf een ontwerp maken en dit laten gebruiken. Ook is het stoot- en slagvast en bijzonder hygiënisch. Een nadeel is dat het snel krast omdat het hard is en dat het daardoor ook kan barsten als de ondervloer niet stabiel is.

Wel of geen epoxyhars in de woonkamer?

Overweeg je epoxyhars in de woonkamer, dan is het verstandig om dit niet te doen als je onderburen hebt. Het kan namelijk erg lawaaierig zijn en heeft geen geluidsisolerende kenmerken. Als je vloerverwarming wilt, of je ondervloer is niet geschikt, dan is het ook geen goed idee. Echter, wil je een sterke, harde, hygiënische vloer, die volledig waterdicht is en bestand tegen zuren en chemicaliën, dan kun je epoxyhars overwegen. Het is ook erg geschikt als vloer wanneer er mensen in huis wonen met een huisstofmijtallergie.

Het alternatief

Er zijn dus voor- en nadelen verbonden aan het gebruiken van epoxyhars voor de woonkamer. Vaak wordt in woningen in plaats van epoxyhars polyurethaanhars gebruikt. Dit is warmer, zachter, flexibeler en kan worden gecombineerd met vloerverwarming. Je betaalt hier echter ook meer voor per vierkante meter. Een nieuwe gietvloer kan een echte blikvanger zijn in je huis. Of het juiste materiaal epoxyhars is voor jou, dat zal je zelf moeten beslissen.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkend specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten