Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxyvloer-info.nl Onafhankelijk advies over epoxyvloeren!
Epoxyvloer-info.nl

Epoxyvloer doe-het-zelf

Gietvloeren zijn gemiddeld prijziger dan andere soorten vloerbekleding. Dit komt doordat het arbeidsintensief werk is dat meerdere dagen kan duren tot het voltooid is. Vaak zijn er vier of meer lagen nodig en deze moeten volledig drogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht. Je krijgt hier wel een vloer voor terug die zeker 50 jaar mee kan gaan, langer dan de meeste vloerbekledingen. De kosten voor een nieuwe epoxyvloer kunnen oplopen tot meer dan €70 per vierkante meter. Hier kun je een boel op besparen door de vloer zelf aan te leggen. Maar is dit te doen?

Wat heb je nodig?

Om zelf een epoxyvloer aan te leggen, heb je natuurlijk het gereedschap nodig. De meeste van deze gereedschappen kun je in een doe-het-zelf zaak makkelijk krijgen. Ook is het verstandig om hier beschermende kleding en kniebeschermers aan toe te voegen. Het gereedschap dat je nodig hebt zijn een aantal emmers, afplaktape, een vlakspaan, een mengstaaf, microvezelrollers, een pluisvrije vachtroller, een platte kwast en een boormachine. Daarnaast is er het materiaal en dit bestaat uit verschillende lagen. Een schraplaag, een primerlaag, de hars zelf en een kleurvlok om de juiste kleur te mengen.

De voorbereidingen

Epoxyhars heeft als kenmerk dat het erg hard is. Daardoor kan het gevoelig zijn voor barsten als de ondervloer niet goed egaal is. Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze stof- en vetvrij is en dat hij klaar is voor de primer. Haal de ruimte volledig leeg, zorg ervoor dat huisdieren en kinderen uit de buurt zijn en handhaaf een temperatuur van tussen de 12 en 25 graden.

Het aanleggen zelf

Eerst breng je de primer aan met daarboven op een schraplaag. Dit herhaal je totdat de vloer compleet egaal is. Elke laag moet volledig drogen voordat je verder kunt. Hierop breng je de hars aan, met een topcoating ter bescherming. In totaal ben je rond de €45 per vierkante meter kwijt als je het zelf doet. Dit is inclusief gereedschap, dus als je deze al hebt is het goedkoper. Het aanbrengen van de vloer is niet moeilijk maar moet wel secuur gebeuren. Of je dit kunt, is vervolgens aan jou.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkend specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten