Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxyvloer-info.nl Onafhankelijk advies over epoxyvloeren!
Epoxyvloer-info.nl

Garagevloer

Wil je een nieuwe vloer laten aanleggen in de garage? Dan ben je vast op zoek naar een sterke, hygiënische en waterdichte vloer die goed tegen een stootje kan. Deze eigenschappen kan je vinden in een gietvloer gemaakt van epoxyhars. Deze hars wordt in vloeibare vorm op de vloer aangebracht waarna het opdroogt in een naadloos en egaal geheel. Hier lees je over de kenmerken van epoxyhars die het uitermate geschikt maken voor gebruik in de garage.

Hygiënische kenmerken

Als je veel werkt in je garage, dan zal je ook regelmatig wat morsen. Olie, benzine, water of terpentine bijvoorbeeld. Ook zal je stoffen rondlopen omdat zo onder je schoenen zijn gekomen. Epoxyvloeren zijn hier tegen bestand. Daarnaast zijn ze door hun naadloosheid erg makkelijk schoon te maken en te houden en kunnen er geen vloeistoffen in trekken. Lekkages van je auto nadat je in de regen hebt gereden of door een defect, zullen de vloer dus niet beschadigen.

Sterkte kenmerken

Daarnaast kan epoxyhars ook erg goed tegen een hoge belasting. Het is een harde hars en wordt ook vaak toegepast in parkeergarages, waar dag en nacht auto’s rijden. Ook is het slagvast en stootvast, zodat je geen schade aanricht als je zware gereedschappen laat vallen. Door de hardheid is het echter wel krasgevoelig.

Nadelen van epoxy

Wil je overgaan tot het leggen van een epoxyvloer in je garage, zorg er dan voor dat de ondergrond volledig glad en egaal is. Doe je dit niet, dan kunnen er barsten ontstaan omdat de vloer flexibiliteit mist. Daarnaast kan epoxyhars koud aanvoelen, duurt het enige dagen voordat de vloer gelegd is, en zal je altijd geluid horen wanneer je erop loopt. Om deze redenen wordt epoxyhars ook niet vaak toegepast in woningen, maar voor de garage is dit minder belangrijk. Daar heb je een strakke, sterke en hygiënische vloer nodig waar je jarenlang je auto op kan parkeren.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkend specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten