Voor autogarages

Is het tijd om de vloer in je garage te vervangen? Of wil je een betere vloer, die bestand is tegen intensief gebruik en lekkages? Dan is een epoxyhars gietvloer iets wat je kan overwegen. Deze vloeren staan er bekend om uitermate sterk te zijn en makkelijk in het onderhoud. Een epoxyvloer is uitermate geschikt als je een garage hebt die veel gebruikt wordt en waar je weinig omkijken naar wilt.

Wat is een epoxyhars gietvloer?

Een gietvloer van epoxyhars wordt vaak in verschillende lagen aangebracht. Meestal zijn dit er vier of meer, afhankelijk vooral van de kwaliteit van je ondervloer. Deze lagen worden om de beurt op de vloer gegoten, waardoor het een egaal en naadloos geheel vormt. Epoxyhars zelf is een van de hardste materialen voor gebruik in gietvloeren en deze vind je dan ook vaak in parkeergarages.

Waarom epoxyhars in de garage?

Epoxyhars kan het in- en uitrijden van auto’s goed weerstaan. Mits de ondervloer egaal en stabiel is, zal je dit tientallen jaren kunnen doen. Is de ondervloer niet goed, dan kunnen er echter scheuren ontstaan, dus dit is een belangrijk aandachtspunt voordat je overgaat op het leggen. Naast de sterkte van het hars, is er ook de bestendigheid tegen vloeistoffen. Lekt er olie uit je auto, of ben je bezig met terpentine en mors je wat, dan zal de vloer hier niet van beschadigen. Het kan zelfs chemicaliën weerstaan en deze zijn vervolgens makkelijk te reinigen. Daarnaast kan je zware objecten zoals gereedschap en auto-onderdelen laten vallen zonder dat de vloer beschadigd zal raken.

Eventuele problemen

Eén probleem is al genoemd; als de ondervloer losligt of niet egaal is kunnen er scheuren ontstaan. Dat komt omdat epoxyhars niet flexibel is. Daarom is het ook niet krasbestendig. Je kan er een tang op laten vallen, maar als er iets schuurt of schuift is het mogelijk dat er beschadigingen ontstaan.

Wat kost een epoxyvloer precies?

Benader lokale specialisten en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een gietvloerbedrijf die jou het beste kan helpen. Gratis en vrijblijvend.