Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxyvloer-info.nl Onafhankelijk advies over epoxyvloeren!
Epoxyvloer-info.nl

Voor fabrieken

In een fabriek heb je een vloer nodig die tegen een stootje kan. Niet alleen van intensief gebruik, maar ook van zware machines, het vervoeren van materiaal, lekkages en gemorste vloeistoffen. Een epoxyharsvloer heeft vele eigenschappen die hieraan kunnen voldoen en die dit een goede optie maken als je een vloer wilt laten leggen in jouw fabriek. Hier kan je lezen welke dit precies zijn.

De kenmerken van gietvloeren

Gietvloeren worden in vloeibare staat op de vloer aangebracht. Dat betekent dat ze naadloos zijn en daardoor erg makkelijk schoon te maken en houden. Ook is er weinig onderhoud nodig, omdat ze een ondoordringbare beschermingslaag vormen voor vloeistoffen en andere gemorste producten. Gietvloeren gaan lang mee, zijn te krijgen in allerlei kleuren en uitvoeringen en kunnen in verschillende interieurs worden gebruikt, zowel particulier als in het bedrijfsleven. Epoxyhars gietvloeren is een soort dat veel toegepast wordt in industriële omgevingen.

Waarom epoxyhars?

Epoxyhars is een gietvloer soort die gekenmerkt wordt door zijn hardheid en bestendigheid tegen vloeistof, zuren en chemicaliën. Je ziet gietvloeren bijvoorbeeld in parkeergarages, omdat ze het vele in- en uitrijden van auto’s kunnen opvangen, maar ook omdat ze niet beschadigen de stoffen die auto’s achter zich laten. In de fabriek heb je soortgelijke situaties. Zware machines, rijdend verkeer en het morsen van bijvoorbeeld olie is daar aan de orde van de dag. Ook als zware objecten vallen zal de vloer daar niet of nauwelijks schade aan overhouden. Epoxyhars vloeren worden daarom ook meer gebruikt in dit soort omgevingen dan in woningen.

Eventuele problemen

Er zijn een paar problemen met gietvloeren van epoxyhars. Omdat ze elasticiteit missen kunnen ze scheuren als de ondervloer niet voldoende egaal of instabiel is. Dat is als gevolg van de hardheid van het materiaal. Ook is epoxyhars om deze reden gevoelig voor krassen. Zorg je dat je ondervloer goed is, dan heb je met een epoxyhars gietvloer een vloerbekleding in je fabriek die tientallen jaren kan meegaan.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkend specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten